NJO Muziekzomer presenteert het Helikon Strijkkwartet

Wanneer:
10 augustus 2018 @ 19:00 – 20:00
2018-08-10T19:00:00+02:00
2018-08-10T20:00:00+02:00
Waar:
Uitkijktoren De Koepel
Boslaan 90
6741 KG Lunteren
Kosten:
€15,00
Contact:
Evert-Jan Moraal
0651492740

BESTEL HIER UW TOEGANGS KAART(EN)

Concerten 15 euro met 5 euro jongere korting
Voer e-mailadres in
Bevestig e-mailadres


Het jongerentarief (t/m 30jaar) voor dit concert bedraagt €10,-. Op locatie voor aanvang van het concert wordt bij legitimatie de €5,- korting contant gerestitueerd.

Het Helikon Kwartet geeft sinds de oprichting in 2015 concerten door heel Nederland en studeert aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. In het kader van de NJO Muziekzomer, het jaarlijkse zomerfestival van het Nationaal Jeugd Orkest, zullen de toptalenten van het kwartet een prachtig concert verzorgen in Uitkijktoren De Koepel.

Voorafgaand aan het concert kunt u uitkijktoren De Koepel beklimmen (55 meter boven NAP) en kunt u genieten van het prachtige uitzicht over de verre omgeving.

Het kwartet gaf concerten in het Muziekgebouw aan ‘t IJ, de kleine zaal van Tivoli Vredenburg en de kleine zaal van Orpheus Apeldoorn. Verder geeft het Helikon vele concerten door heel Nederland en werkt ze nauw samen met componist Sebastiaan van Yperen, wiens strijkkwartet ze in december in première hebben gebracht. Afgelopen oktober volgde het Helikon als gastensemble lessen binnen de European Chamber Music Academy. Ook maakt het Helikon dit seizoen voor de tweede maal deel uit van Rabo Next Stage, een coachingstraject voor jong talent georganiseerd door Tivoli Vredenburg. In 2016 ontving het kwartet een beurs om masterclasses te volgen bij het Chilingirian Quartet in Engeland. Ze kregen lessen van onder anderen Miguel da Silva, Johannes Meissl, Emanuelle Bertrand, Ásdís Valdimarsdottír, Dmitry Ferschtmann, Eberhard Feltz, Cuarteto Quiroga en Quatuor Danel.

Speciaal voor deze zomer hebben zij een programma ontwikkeld rondom het klimaat en spelen composities waarbij de elementen water, vuur, aarde en wind sterk naar voren komen. Verder brengen zij een speciale compositie ten gehore die op dit thema geënt is.

Klik hier om een reactie hieronder te laten

Laat een reactie achter: