Uitkijktoren De Koepel

mgs-bij-de-koepel-2012

De ontdekking van een rustieke plek. Rondom de Koepel is het prettig toeven. Picknick tafels staan uitnodigend voor u klaar. Het beheerders-echtpaar van uitkijktoren De Koepel op de Galgenberg,  begroeten u allerhartelijkst, nodigen u zeker uit tot een bezoek aan dit mooie rijksmonument en vertellen u graag over de bijzondere ontstaansgeschiedenis ervan en brengen u uiteraard op de hoogte van de actuele activiteiten en evenementen. De Koepel is meer dan een uitkijktoren alleen, van april tot november vinden er concerten plaats en worden er diverse exposities gehouden. Op de derde verdieping wordt momenteel een permanente tentoonstelling in samenwerking met Museum Lunteren voorbereid die vanaf de feestelijke publieksdag op 17 juni te bewonderen is. Tegen de kerstdagen vindt er bovendien altijd een mooi kerstfestijn plaats. Kortom, een bezoek aan het kloppende hart van het Luntersche Buurtbosch is een echte aanrader!

Veel sfeer bij Kerst rond De Koepel

Uitkijktoren en Rijksmonument De Koepel is te bezichtigen van Pasen t/m de herfstvakantie in oktober. In verband met de wisseling van het beheerdersechtpaar en de hiermee samenhangende verbouwing van de beheerderswoning is een tijdelijke coördinator aangesteld en zijn de openingstijden beperkt tot 14.00-17.00 uur op woensdag, zaterdag en zondag.
Entree: 2 euro; t/m 12 jaar 1 euro, groepsprijzen op afspraak, Vrienden van het Luntersche Buurtbosch kunnen gratis De Koepel bezoeken.

Mevrouw Wilma Prins, Goorsteeg 38, 6718 TA Ede, telefoon: 06 8328 1937

Wprins86@gmail.com