Foto-expositie 'Vallend licht'

De Zutphense fotograaf Wim Bannink exposeert vanaf zaterdag 22 mei t/m zondag 1 augustus 2010 in de Koepeltoren in het Buurtbos te Lunteren.

In deze tentoonstelling met de titel ‘Vallend licht’ laat Wim Bannink zijn veelzijdigheid zien. Van huis uit is hij vooral landschapsfotograaf, Maar naast de Ierse landschappen toont hij in de Koepeltoren verstilde beelden van een oude begraafplaats in Lissabon, fraaie lichtverschijnselen in een kerk, alsmede originele foto,s van interieurs en stillevens. Meestal met ingehouden kleuren en grijstinten, die het licht nuanceren en op subtiele wijze de sfeer bepalen. En soms ook verrassend anders.

Hij zegt zelf over zijn fotografie :

Fotografie is voor mij een kunstvorm, waarmee ik een eigen ervaring wil uitdrukken.

Ik ben gefascineerd door het spel van licht en schaduw. Dat wil ik graag laten zien in mijn fotografie. Ik ben op zoek naar een essentie in wat ik waarneem. Dat probeer ik weer te geven door vereenvoudiging en verfijning.. En natuurlijk ook door hetgeen mij bewogen heeft. Met het laatste bedoel ik verwondering, verrukking, herkenning, schoonheidsbeleving, etc, soms ook afkeer of een gevoel van gekwetsheid.

Ik hoop dat de door mij ervaren essentie ook voor anderen zichtbaar en/of voelbaar kan worden.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Wanneer u een website bezoekt, kan deze informatie in uw browser opslaan of ophalen, meestal in de vorm van cookies. Beheer hier uw persoonlijke Cookie Services.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld.

Om deze website te gebruiken, gebruiken wij de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services
Scroll naar top