Initiatief boshyacinten: kom mee bollen planten in het bos op 30 september

Begin dit jaar hebben Fred en Miranda Takken in het kader van DEDORPENdoet actie het initiatief gelanceerd voor een fleurig welkom in ons Luntersche Buurtbosch. Hun idee was om elk voorjaar alle Lunteranen en gasten te laten verwelkomen door een zee van blauwe boshyacinten rondom de toegangspaden naar de eendjesvijver.

Ze hadden daarvoor aanvankelijk een streefbedrag van € 600 gesteld. Na de eerste ronde waardecheques in het voorjaar kwamen ze niet verder dan € 240. Toen in juni echter de tweede ronde plaatsvond werd al snel het streefbedrag bereikt en rond 1 juli wees de teller het fantastische eindbedrag van € 1.000 aan. Een resultaat waardoor zij hun initiatief nu daadwerkelijk kunnen realiseren.

Aangezien de aanplant plaats zal vinden op het terrein van het Luntersche Buurtbosch zochten de initiatiefnemers al in een vroeg stadium contact met Hendrik Prins die zeer enthousiast op hun initiatief reageerde. Hij bood aan om namens de Stichting Het Luntersche Buurtbosch mee te denken en hen van advies te voorzien.

Voor de aanschaf van de bolletjes hebben Fred en Miranda contact gelegd met Hein Meeuwissen, kwekerij van verwilderingsbollen in Voorhout (www.heinmeeuwissenvoorhout.nl). Deze kweker is bereid om de uit Engeland afkomstige botanische boshyacintenbolletjes tegen sterk gereduceerde prijs te leveren. Wilt u zelf kennismaken met het aanbod van deze kweker, bezoek dan de Oogstfair van kwekerij de Boschhoeve in Wolfheze op zaterdag 16 september. Zie www.boschhoeve.nl Om de bolletjes te kunnen poten was Arend Steenbeek van Bassa Tuingereedschappen bereid ons voor een schappelijk prijsje een aantal pootijzers te leveren.

Het poten van de bolletjes zal plaatsvinden op zaterdag 30 september. Bij slecht weer is zaterdag 7 oktober de alternatieve datum. Gedurende de looptijd van de actie heeft een aantal vrijwilligers zich al gemeld om bij het poten van de bolletjes te helpen maar extra handen zijn welkom. Wilt u meehelpen, meld u dan aan bij Fred en Miranda Takken (0318-482137), u ontvangt dan nadere informatie.

 

 

Klik hier om een reactie hieronder te laten

Laat een reactie achter: