Privacyverklaring

Wij verzamelen en verwerken persoonsgegevens voor verschillende doeleinden, waaronder de volgende: De personen van wie wij de persoonsgegevens verwerken hebben bepaalde rechten met betrekking tot hun gegevens.

​Stichting het Luntersche Buurtbosch, gevestigd ​te Lunteren, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
​​Stichting Het Luntersche Buurtbosch
Postbus 107,
6740 AC Lunteren
E-mail: info@buurtbosch.nl
Bank nr.: NL03 RABO 0337 5040 32
KvK nr.: 41047528
Fiscaal nr.: NL0035.97.477.B.01

Persoonsgegevens die wij verwerken
​Stichting het Luntersche Buurtbosch verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
- Voor- en achternaam
- Adresgegevens
- Telefoonnummer
- E-mailadres
- ​IP adres
- Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via ​deze emailadres, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
​Stichting het Luntersche Buurtbosch verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
- Verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
- Verk​oop via ​webwinkel en evenementen
- Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
- Aanmelden ​nieuwe leden
- Commentaar levering op nieuws artikelen/berichten

​Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Stichting het Luntersche Buurtbosch bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

​​Categorieën

​​Reden

​​Bewaartermijn

​​Contactformulier gegevens.

​om informatie met u te kunnen verstrekken

​​​​tot maximaal 2 jaar daarna

​​​Aanmeldingsformulier nieuwe lid

​​gegevens zijn nodig om je te kunnen registreren als nieuwe lid/vriend

​​​tot maximaal ​​2 jaar na ​opzegging

Nieuwsbrief aanmeldingsformulier

​om onze nieuwsbrief te kunnen versturen

​Tot je je afmeldt voor onze nieuwsbrief. Voor het versturen van de nieuwsbrief gebruiken wij de diensten van 'MailPoet' U kunt hun Privacyverklaring hier lezen.

​IP adres

​​wij volgen geanonimiseerde gebruikersinformatie om onze website te verbeteren.

​26 maanden

​​Cookies

​​Zie ons cookiebeleid

​​1 jaar

​Evenementen formulieren

​we hebben uw ​gegevens nodig om uw tickets te kunnen ver​sturen

​​​​tot maximaal 2 jaar daarna

​​Webwinkel (boeken / koepel replica)

​we hebben uw ​gegevens nodig om uw​ aankoop te kunnen ver​sturen

​​​​tot maximaal 2 jaar daarna

​Reacties op berichten

​uw naam en e-mailadres zijn nodig voor spamcontroledoeleinden

​​​​tot maximaal 2 jaar daarna

Delen van persoonsgegevens met derden
​Stichting het Luntersche Buurtbosch verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
​Stichting het Luntersche Buurtbosch gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. ​Stichting het Luntersche Buurtbosch gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. ​

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.
Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.
Zie voor een toelichting: cookies​ wat​ zijn​ het​ en​ wat​ doe​ ik​ ermee.
Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookie: Googly Analytics
​Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet
Bewaartermijn: 26 ​maanden 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ​Stichting het Luntersche Buurtbosch en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar onze DPO-manager.​.

​Stichting het Luntersche Buurtbosch wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze ​link.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
​Stichting het Luntersche Buurtbosch neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met onze ​service provider ​via deze  email​

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
​Stichting het Luntersche Buurtbosch neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met onze DPO-Functionaris.


Stichting het Luntersche Buurtbosch heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:
- Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.
- TLS (voorheen SSL) Wij versturen jouw gegevens via een beveiligde internetverbinding. Dit kun je zien aan de adresbalk 'https' en het hangslotje in de adresbalk.
- DKIM, SPF en DMARC zijn drie internetstandaarden die wij gebruiken om te voorkomen dat jij uit onze naam e-mails ontvangt die virussen bevatten, spam zijn of bedoelt zijn om persoonlijke (inlog) gegevens te bemachtigen.
-DNSSEC is een extra beveiliging (aanvullend op DNS) voor het omzetten van een domeinnaam naar het hieraan gekoppelde IP-adres (servernaam); het wordt voorzien van een digitale handtekening. Je kunt die handtekening automatisch laten controleren. Op die manier voorkomen wij dat je omgeleid wordt naar een vals IP-adres.